Haberler

Paylaş
KONYA ŞEKER’DEN ÜRETİCİYE BÜYÜK JEST: HEM BAYRAM AVANSI, HEM DE AYÇİÇEĞİ PARASI Konya Şeker, Kurban Bayramı öncesi avans ve ayçiçeği alım bedeli olarak 22.573.500 liralık nakdi avans dağıtıyor. Üreticilerin hesabına aktarılan avans, çiftçinin yüzünü güldürdü. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Biz halden anlayan ve hayatın içinde olan bir şirketiz ve bunun gereğini de yerine getiriyor, her bayram öncesi üreticimize avans veriyor, üreticinin Bayramı rahat karşılaması için vazifemizi yapıyoruz. Üreticimizin mahzun olmasını değil, huzurlu bir şekilde bayram yapmasını istiyoruz” dedi. 
07 Eylül 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; Şehitler Verdik, Ülkemizin Geleceğini Vermedik Başkan Recep Konuk'un İttifakla Tekrar Başkanlığa Seçildiği Pankobirlik Seçimli Olağan Genel Kurulu Yapıldı.
05 Eylül 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk : Bizim Tercihimiz İthal Ürünle Sefa Değil, Çiftçimize Vefadır Ayçiçeği hasadının başlaması ve özellikle erkenci bölgelerde tüccarın maddi zorluklar yaşayan üreticilerden alımları arttırması üzerine üreticilerin alın terini korumak için geçtiğimiz günlerde emanet usulüyle ayçiçeği alımını başlatan Konya Şeker, Ayçiçeği Avans Fiyatını bugün açıkladı. Yaptığı yüksek tonajlı alımlarla faal olduğu sektörlerde girdi olarak kullanılan tarımsal ürünlerde piyasanın oluşmasında belirleyici konumda olan ve ülkemizde alımını gerçekleştirdiği her ürün gurubunda en iyi fiyatı veren tarım sektörünün lokomotif kuruluşlarından Konya Şeker’in ticari olarak tolere edilebilir en üst sınır olan fiyat haddini belirleyerek ithal ayçiçeği fiyatlarının yaklaşık % 10 üstünde bir ayçiçeği avans fiyatını açıkladığı belirtildi. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’un ürün hasadının başlaması ve üreticinin beklemeye tahammülü kalmadığını belirterek biran önce alıma başlanması ve fiyatın ithal ürün fiyatının üzerinde tolere edilebilir en üst sınırdan açıklanması yönünde talimatı üzerine Konya Şeker yetkilileri tarafından yapılan çalışma sonucunda 44 yağlı ayçiçeği avans fiyatı 1.675 TL/Ton, 40 yağlı ayçiçeği 1.580 TL/Ton, 50 Yağlı ayçiçeği 1.817 TL/Ton olarak açıklandı. Yurt dışı yeni hasat ürün henüz piyasaya girmemesine rağmen ithal ayçiçeğinin navlun ve vergiler dâhil Türkiye’ye fabrika teslim fiyatının ton başına yaklaşık 1.500-1.550 TL olduğunu söyleyen yetkililer Konya Şeker’in açıkladığı fiyatın ithal ayçiçeği fiyatının yaklaşık %10 üstünde bir fiyat olduğunu, erkenci bölgelerde oluşan piyasa fiyatının ise yaklaşık %15 yukarısında olduğunu belirttiler.
29 Ağustos 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk: “Kudret Ve Kabiliyetimizi Kimse Sınamaya Kalkmasın” AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Türk milletinin, 30 Ağustos’taki kudret ve kabiliyet imtihanından başarıyla çıktığını vurgulayan Başkan Konuk, 30 Ağustos’un, Anadolu’nun kendi talihini döndürdüğü gün olduğunu söyledi. 
28 Ağustos 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk: Hedefimiz Dışa Bağımlılığı Sonlandırmak Konya Şeker bünyesindeki Zirai Ar - Ge birimi, patatesteki hastalıkların ortadan kaldırılması için 3 yıldır Doku Kültürü yöntemiyle hastalıklardan arındırılmış yerli tohum üzerinde çalışıyor. Bu çerçevede AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, deneme ekimi yapılan tarlalarda incelemelerde bulundu. Konuk, “memnuniyetle söyleyebilirim ki patates tohumunda yurt dışına bağımlılığımızı sonlandıracak büyük hamlede Konya Şeker son evreye gelmiştir” dedi. 
26 Ağustos 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk : “Romantik Kırsal Kalkınmadan Değil, Ekonomik Kırsal Kalkınmadan Yanayız” TBMM’nin 1 Ekim tarihine kadar tatile girmesiyle birlikte AK Parti Karaman Milletvekilleri de ilçe ziyaretlerine başladı. İl ve ilçe teşkilatlarıyla birlikte ilk olarak Ayrancı ilçesinde yerel yöneticiler, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekilleri bölgeye yapılan ve yapılacak yatırımlar ile projeleri yerinde değerlendirdiler. Milletvekilleri Recep Konuk ve Recep Şeker, Karaman’ın diğer ilçelerini de ziyaret ederek vatandaşlarla buluşmaya devam edeceklerini söylediler. 
24 Ağustos 2016
Dünya Döndükçe Var Ol AK Parti AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, AK Parti'nin 15'inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 15 yıl önce Kurucu Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlayan kutlu yürüyüşün ilk günkü aşk ve heyecanla devam ettiğini dile getiren Konuk, AK Parti siyaset yolculuğunun aslında Büyük Türkiye’nin bir yolculuğu olduğunu ifade etti. 
13 Ağustos 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk;Önce Vatan; Vatan yoksa mal da yalan mülk de yalan Ülke tarımının gelişiminde, çiftçilerin bilgi ve gelir seviyesinin yükseltilmesinde önemli bir misyon üstlenen Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’nde 64’üncü Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. Tüm kararların oy birliği ile alındığı Genel Kurula, yaklaşık 5 bin çiftçi katıldı. Genel Kurulda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 15 Temmuz darbe girişimine dikkat çekti, Türkiye’nin, parti ayrımı yapmadan demokrasinin yanında yer aldığını, darbenin karşısında saf tuttuğunu kaydetti.
01 Ağustos 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; “Meydanlar Tüm Dünyaya Gerekli Mesajı Vermiştir” Bugün meydanlar, artık 12 Eylül öncesindeki teslimiyetçi bir millet şuurundan ve 30-40 yıl önceki demokrasi anlayışından sıyrılmış, ülkesinin geleceğini ve millet iradesini sahiplenen bir millet olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.
19 Temmuz 2016
Konya Şeker Ara Vermiyor Desteğe Devam Ediyor Ülke tarımının lokomotifi Konya Şeker, sadece yatırım yapmakla kalmıyor, çiftçilere yönelik desteklere de devam ediyor. Ramazan Bayramı öncesinde 36.502.200 TL’lik nakdi avans dağıtan Konya Şeker, şimdi de 23 milyon lira tutarında motorin avansı dağıtıyor. Böylece Konya Şeker bu yıl şu ana kadar çiftçiye toplamda 180 Milyon lirayı aşkın ayni ve nakdi avans dağıtmış oldu. 
14 Temmuz 2016