Haberler

Paylaş
Ak Parti Karaman Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; Un Fabrikasıyla Hem Üretici Kazanacak Hem De İşletme Verimliliğimiz Artacak Ülkemiz tarım sektörünün lokomotifi olan Konya Şeker, 2017 yılını da yeni bir üretime başlayarak karşıladı. Ürün portföyünü hızla genişleten ve bölgede ziraatı yapılan veya yapılabilecek tarımsal ürünleri işlemeye yönelik sanayi üst yapısı yatırımlarını 14 yıldır aralıksız gerçekleştiren Konya Şeker, bölgenin en önemli üretim kalemi olan buğdayın bisküvilik ve gofretlik çeşidini girdi olarak kullanacak ve buğday üreticisine de teminat oluşturacak yatırımını tamamladı. Geçtiğimiz Ocak ayında inşasına başlanan ve günlük 200 ton Bisküvilik ve Gofretlik Buğday işleme kapasitesine sahip Torku Un Entegre Tesisi yatırım sürecinin ardından üretimine başladı.
19 Şubat 2017
Ak Parti Karaman Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk: Milletten Daha Büyük Hakem Olmaz AK Parti Karaman İl Teşkilatı’nın Şubat Ayı Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, referandum sürecini değerlendirdi, “yaşadık, gördük bu sistem işlemiyor. Milletten daha büyük hakem olmaz. Bu konu asla rejim meselesi değildir” dedi. 
13 Şubat 2017
Ak Parti Karaman Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk: “Medeniyetlere Ev Sahipliği Yapmış Bir Başşehir Karaman”
03 Şubat 2017
Ak Parti Karaman Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; “Kent Konseyi, Farklı Fikirleri Bir Araya Getirerek Karaman’ın Kalkınmasına Öncülük Ediyor”
03 Şubat 2017
Ak Parti Karaman Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; 15 Temmuzda Gazeteciler Tavizsiz Dik Durdu, Milletimiz de Yanlışa Dur Dedi AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Toplum hayatında ve demokrasinin işleyişinde gazetecilerin üstlendiği sorumluluğun ve yaptıkları işin önemine dikkat çeken Konuk, millet hayatının, sosyal hayatın can damarlarının çift taraflı haber ve bilgi akışıyla gazeteciler tarafından açık tutulduğunu söyledi. 
09 Ocak 2017
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; Bir Elimizle Darbeleri Yendik Diğer Elimizle Ülkemizin İmar Ve İnşasına Devam Ettik
31 Aralık 2016
BU VATANI EN ÇOK SEVEN, BU VATAN İÇİN ÜRETENDİR Tarladaki mahsulün heba olmasını önlemekle kalmayıp değerini de artıran Konya Şeker, bölge çiftçisinin güvencesi olmaya devam ediyor. Yaptığı yatırımlarla patatesin de sanayi ürünü olarak ekiminin yaygınlaşmasını ve ekonomik değerinin artmasını sağlayan Konya Şeker, patates üreticisine bu dönem ürün bedeli olarak 18.248.357,23 TL’lik ödeme yaptı. AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, “Konya Şeker olarak biz hiçbir alanda boşluk bırakmama gayretindeyiz. Azına çoğuna bakmadan bu topraklarda bizim üreticimizin ürettiği veya üretebileceği her ürünü üretici ne kadar çok üretebilirse üretsin istiyor, onların ürettiği her ürünü de Konya Şeker güvencesi altına almaya gayret ediyoruz” dedi. 
29 Aralık 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk; Elma Üretiminin Lideri Bölge Çiftçisi İle Gıda Sektörünün Lideri Bir Araya Geldi Elmada Hedef Yükseldi Gıda sektörünün öncü kuruluşlarından Konya Şeker, Torku markasıyla ürettiği ürünlerin portföyünü genişletmeye devam ediyor. Torosların tam merkezine inşa edilen Torku Meyve Suyu, Sirke ve Pekmez Üretim Tesisinde Üzüm Suyu ve Sirkenin ardından Elma Suyu üretimi de başladı. 2016 hasat sezonunda üretime başlayan tesis hem bölgede doğrudan istihdam imkânı sunarken hem de bölge çiftçisinin ürettiği elma, üzüm gibi ürünlerin değerlendirilmesini sağlıyor ve bu ürünlerin çiftçi lehine fiyat regülasyonuna da hizmet ediyor.
26 Aralık 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk: Birlikte Üretme, Kooperatifçiliğin de İlham Kaynağıdır AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Dünya Kooperatifçilik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Konuk, “El ve gönül birliği yapılınca kooperatif çatısı altında nelerin başarılabileceğinin örneği, pancar üreticisinin son 15 yılda başardıklarıdır” dedi. 
20 Aralık 2016
AK Parti Karaman Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk: “Mevlana’nın Sevgi Öğretisi bize yol gösteriyor” TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Pankobirlik ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin Şeb-i Arus’unun 743. Seneyi devriyesi nedeniyle yaptığı açıklamada “Onun 743 yıl önce fani dünyadan ayrılırken yanık bıraktığı mum asırlar aşarak bizim yolumuzu aydınlattı. O’nun felsefesinin Konya Şeker’de yaktığı mum da başka mumları yakarken ışığından bir şey kaybetmeyecek” dedi. 
16 Aralık 2016