Haberler

Paylaş

Son Yılların Yatırım Rekortmeni Konya Şeker, Çiftçiyi de Desteğe Boğarken 2007-2008 Ekim Dönemi İçin Şimdiden 67 Trilyon Dağıttı.

25 Mayıs 2007
Destekte de lider, yatırımda da... Bölgenin en büyük tarımsal sanayi kuruluşu konumundaki Konya Şeker desteğe doymuyor. Son yıllarda yaptığı devasa yatırımlarla adından sıkça söz ettiren ve bölge çiftçisine cumhuriyet tarihinin en büyük ve önemli desteklerini veren Konya Şeker, 2007-2008 ekim dönemi için çiftçisine avans dağıtmayı sürdürüyor. Kısa bir sure once 15 trilyon liralık mazot ve 35 trilyon liralık da gübre ve tohum desteği sağlayan Konya Şeker, havaların kurak gitmesi nedeniyle ekonomik sıkıntı içine giren çiftçiye şimdi de 17 trilyon liralık nakdi avans dağıtma kararı aldı. Ödemeler Cuma günü yapılırken, Konyalı çiftçilere bu dönem içerisinde 67 trilyon liralık ayni ve nakdi avans desteği verilmiş oldu.
 
Göreve geldiği 1999 yılından bu yana Konya Şekeri yatırım ve destek rekortmeni yapan, Dünyanın en modern Türkiye’nin en büyük Şeker Fabrikası olan Çumra Şeker Entegre Tesisleri başta olmak üzere, Sıvı Şeker, Çikolata, Sert Şekerlemeler, Damlama Sulama Sistemleri, Bio Etanol Fabrikası, Hayvan Kreşi, Şeker Yem ve Arı Yemi gibi Türkiye’de ilk ve tek olan devasa yatırımlara imza atan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, amaçlarının üreticinin refahını yükseltmek olduğunu belirterek, yıllardır tefecilerin elinde oyuncak olan ve tarım dışındaki sektörlerin sırtında bir kambur gibi gösterilen çiftçilere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.
 
Çiftçilerin en çok kaynak aktardıkları akaryakıt, ilaç ve gübre gibi benzeri tarım girdi fiyatlarının yüksekliğinden dolayı çiftçilerin ekonomik olarak her yıl bir önceki yıla oranla geriye gittiğini ifade eden Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, „Gelişmiş ülkelerdeki gibi akaryakıt ve benzeri tarım girdilerindeki ÖTV ve KDV’nin kaldırılmasıyla benim çiftçim ürettiğinin karşılığını alabilecek seviyeye gelecektir. Konya Şeker olarak her zaman çiftçinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Ancak, tarımı sektörlerin sırtında bir kambur gibi görenlerin de çiftçiye destek olması gerekir. Eğer, bu söylediklerimiz dikkate alınmazsa tarım ve tarımla iştigal edenler büyük sıkıntı içine gireceklerdir. Onların sıkıntısının maliyeti ise ülkemize çok ağıra malolacaktır“ dedi.