Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Kutladı
23 Nisan 2012
23 Nisan, Türk Milleti’nin Uyanışını simgelemektedir...
TBMM’nin kuruluşunun 92. Yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, varlığına kastedilen yüce Türk Milletinin uyanışını, esaret zincirlerini kırarak, kendi yazgısına el koyduğu günü simgelemektedir” dedi.
Konuk mesajında, Türk Milletinin kendi kaderini kendisinin tayin ettiğini ve yedi düvele karşı verilen bağımsızlık mücadelesinde, bu ülkenin evlatlarının vatanın her karışında kanlarının bulunduğunu kaydetti ve kazanılacak zaferin mimarı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğunu vurguladı. Konuk, 23 Nisan 1920 tarihinin bu ülkenin insanları için ayrı bir önemi olduğunu ve büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu güzel günü ülke çocuklarına armağan ettiğini belirterek, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın hem bizim, hem de çocuklar için çok önemli olduğunu vurguladı. Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, “Çocukluk yılları yaşamın en güzel dönemini oluşturmaktadır. Hiçbir olumsuzluk ve hiçbir sorun çocukların yaşama sevincini azaltmamalıdır. Çocuklar bir toplumun geleceğidir. Her toplum çocuklarına sahip çıkmak, onların en iyi biçimde yetişmelerini sağlamak zorundadır” diye konuştu.
Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, TBMM’nin açılışının 92. Yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında şunları söyledi; “Dünyanın neresinde olursa olsun çocuklar sevgiyle büyüyen çiçeklerdir. Gülen yüzler, sevinç içerisinde parlayan gözler, her zaman sevgiye gereksinim duyan sıcacık yüreklerdir, Çocuklar aslında toplumun ortak umudunu yansıtmaktadır. Bu yüzden milletimizin en değerli varlığı olan çocuklarımızın, güzel bir ortamda yetişmeleri ve hiçbir sıkıntı, güçlük çekmeden hayatiyetlerini sürdürmeleri bizim temel amaçlarımız arasında yer almaktadır. Devlet ve millet olarak 21. Yüzyıl dünyasının gerisinde kalmamak, çocuklarımızın yaşam şartlarını iyileştirebilmek için öncelikle onlara çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmalıyız.
Çünkü, bizim çocuklarımız ayrıcalıklıdır, çünkü onlara armağan edilmiş bir bayramları vardır. Bizim çocuklarımız farklıdır, egemenliğin sahibi olarak onlar kutlamalara erken yaşta başlar. Onlara armağan edilen ve onların çocuklarınca, torunlarınca da ilelebet yaşatılacak bu bayramın mana ve ehemmiyeti tarihi bir mücadele sonucu şekillenmiştir. Çocuklarımızca 23 Nisan’lar da yaşanan coşkunun ilham kaynağı samimi ve fedakâr bir mücadele, hürriyet heyecanı ve istiklal mutluluğudur. O mücadelenin ruhu da tıpkı çocuklarımızın yaşadığı masum duygular gibi temiz, samimi, coşkulu ve dürüsttür.
23 Nisan 1920’de açılan Büyük Millet Meclisi’nin ortaya koyduğu irade, bağımsız ve hür yaşama kararlılığı, hedefi ise istiklal-i tam’dır. Samsun’dan başlayarak Anadolu’da filizlenen bağımsız ve hür yaşama iradesi, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıyla vücut bulmuş, zaferle sonuçlanana kadar devam eden bir mücadelenin sonunda da o Meclis, hem istiklalin hem de istikbalin Meclisi olmuştur. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “TBMM’nin bütün programlarının umdesi şu iki esastır: İstiklal-i tam, bila kayd-ü şart hakimiyet-i milliye” sözleri ile tarif ettiği Meclis, o iki vazgeçilmezini istikbalin teminatı çocuklarına armağan etmiştir. İstiklalin de egemenliğin de sahipleri çocuklarımızdır. Onların bu vazgeçilmezlerden hangisini ne kadar emanet alacakları ve onların çocuklarının o coşkuları ne kadar yaşayabilecekleri ise bugün bizim mesuliyetimizdedir. Ve bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımız o emanetin ne kadarını asli sahiplerine teslim edeceğimizi belirleyecektir.
Kendi mesuliyetinin farkında olan ve kendi payına düşeni eksiksiz yapma gayretindeki Türk Çiftçisi kazanılan istiklalin ve kurulan Cumhuriyetin kıymetini asla unutmadan, üreterek ve vatan topraklarını sahiplenerek egemenliği taçlandırma gayretindedir. Çünkü biz şunu biliyoruz; egemenliğin teminatlarından biri de üreterek vatan topraklarına sahip çıkmaktan geçiyor. Tam anlamıyla egemenliği gerçekleştirmenin yolu ekonomik anlamda da bağımsız olmaktan geçiyor.
Bu inançla; istiklal ve ulusal egemenlik mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Bundan 92 yıl önce hayır dualarıyla açılan ve Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem başlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımızın coşkun sevinç, mutluluk ve heyecanının ilelebet yaşanması ve yaşatılması dileğiyle paylaşıyorum.”